Close

Wij nemen voedingswetenschap serieus

Onze wetenschappers combineren geavanceerd onderzoek, toonaangevende productie- en laboratoriumtechnologie en strenge tests om unieke, doeltreffende formules te creëren. Deze inzet voor kwaliteit en innovatie is aanwezig in alles wat we doen.

We maken deel uit van het bestuur van de US Council for Responsible Nutrition, en Reliv wordt van harte aanbevolen door prominente mensen uit de voedingswereld. We blijven onze grenzen voortdurend verleggen met nieuwe en interessante uitdagingen, en we zoeken actief naar nog te ontdekken perspectieven voor geavanceerde voedingsoplossingen.

Onze wetenschappelijke filosofie maakt het Reliv-verschil. Daarmee willen we mensen ondersteunen met goede voeding in hun dagelijks leven. Wij blijven voortdurend zoeken naar geavanceerde oplossingen, zodat elk product van Reliv veel meer toevoegt dan de afzonderlijke ingrediënten op het etiket. Onze producten helpen mensen bij het onderhouden van een actieve, gezonde leefstijl. 


De wetenschappers die Reliv hebben opgericht 

Reliv werkt al meer dan 30 jaar samen met vooraanstaande wetenschappers en artsen in de VS om de allerbeste voedingsproducten te leveren. Het begon allemaal met één formule die wereldwijd verandering bracht. Dr. Theodore (Ted) Kalogris ontwikkelde de eerste gepatenteerde basisvoedingsformule van ons bedrijf: Reliv Classic®.

‘Als je doodgaat voordat je daadwerkelijk iets hebt betekend voor de mensheid, dan moet je je schamen’, was de les die zijn vader hem meegaf in zijn jonge jaren. Dat motto inspireerde dr. Ted om zich in te zetten voor een missie om wat te doen aan de honger in de wereld. Deze visie en gedrevenheid zouden later de aanzet geven tot de oprichting van de Reliv Kalogris Foundation, een non-profitorganisatie die zich toelegt op het geven van voeding aan mensen die dat het meest nodig hebben.

Dr. Carl W. Hastings kwam kort na de oprichting in 1998 bij Reliv werken. Hij heeft enorm veel betekend voor ons bedrijf vanwege zijn bijdrage in de ontwikkeling van het onderzoek dat nodig was voor het maken van baanbrekende producten op wetenschappelijke basis. Verder heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het versterken van de reputatie van Reliv op het gebied van innovatie. Hij ontwikkelde een uitgebreide lijn voedingsproducten en heeft op negen producten patent gekregen.


Relivs onvoorwaardelijke inzet voor kwaliteit

Reliv staat al meer dan 25 jaar garant voor hoogwaardige voeding en voor compromisloze toewijding om de veiligste en puurste producten met de allerhoogste voedingswaarde te maken. Onze productienormen zijn zelfs strenger dan diverse regelgevende overheidsinstanties in de wereld voorschrijven. Dat noemen wij het Reliv-verschil. 

Hoe doen we dat? Door bij elk product dat uit onze fabriek komt een nauwgezet proces te hanteren.


Stap 1: Ingrediënten selecteren

Reliv selecteert enkel de beste ingrediënten op basis van het meest recente onderzoek. Ieder ingrediënt moet voorzien zijn van een analysecertificaat waarin is vastgelegd dat het onafhankelijk is getest en aan de toonaangevende normen van Reliv voldoet.

Stap 2: Externe tests bevestigen

Onze wetenschappers voeren een onafhankelijke controle uit van de analyses van onze leveranciers. Alleen als ingrediënten aan de vastgestelde normen voldoen, geven we ze vrij om in de Reliv-formules te gebruiken.

Stap 3: Formule bereiden

Specialisten op het gebied van kwaliteitszorg controleren iedere partij nog drie keer volledig op nauwkeurigheid.

Stap 4: Productie starten

Nadat onze laboranten de ingrediënten hebben gemengd en monsters hebben getest, controleren de medewerkers in onze fabriek steekproefsgewijs nogmaals de kwaliteit van de inhoud van de blikken. Ultramoderne machines controleren of de correcte etiketten zijn aangebracht, de verpakking de juiste hoeveelheid bevat, de blikken heel zijn, de afsluiting sterk genoeg is en de zuiverheid van het product behouden is gebleven.

Stap 5: Laatste kwaliteitscontrole uitvoeren

Onze wetenschappers voeren een laatste complete microbiologische test en ingrediëntentest uit. Dat is de laatste stap voordat het product in de markt wordt gezet.

Stap 6: Producten verzenden

Het belangrijkste onderdeel van het proces. Jullie profiteren van een betere gezondheid en een hogere levenskwaliteit door optimale voeding.