Close

Reliv veelgestelde vragen


Over het bedrijf

1. Hoe is Reliv ontstaan?
In 1982 maakten Robert en Sandy Montgomery kennis met Dr. Theodore ‘Ted’ Kalogris. Dr. Ted ontwikkelde eerder een geavanceerde voedingsformule. Na hun eigen positieve ervaring met de formule van Dr. Ted, wilden de Montgomerys hun bevindingen met de rest van de wereld delen.In 1988 richtten de Montgomerys Reliv op. Ze gaven Reliv vorm als een bedrijf met directe verkoop met als missie om de wereld te voeden ("Nourish Our World"). Dr. Teds formule vormde de basis voor Reliv Classic®, het eerste product van het bedrijf. Nog in hetzelfde jaar werd voor dit product een Amerikaans octrooi afgegeven. Meer informatie over het verhaal achter Reliv.


2. Hoe lang bestaat Reliv al?
Reliv International, Inc. bestaat sinds 1988.


3. Waarom zijn de producten van Reliv alleen via een distributeur verkrijgbaar?
Reliv International verkoopt niet rechtstreeks aan de consument. In plaats daarvan bieden we distributeurs de kans om een bedrijf op te richten met de verkoop van onze producten. Om de integriteit van ons business model te beschermen en ervoor te zorgen dat onze distributeurs zelfstandig een bedrijf kunnen opbouwen, verkoopt het bedrijf niet rechtstreeks aan de consument en moeten alle aankopen gedaan worden via distributeurs. De distributeurs bieden persoonlijke service op maat. Als je nog geen distributeur hebt, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde Reliv vestiging.


4. Welke garantie biedt Reliv?
Reliv heeft een Niet-Goed-Geld-Terug-garantie van 30 dagen. Elke Reliv distributeur is verplicht om deze garantie te bieden. Indien een consument om wat voor reden dan ook ontevreden is over een Reliv-product, dan kan de consument het product binnen 30 dagen bij de distributeur terugbrengen tegen volledige terugbetaling van de aankoopprijs.


5. Wat is het verschil tussen een onafhankelijke Reliv distributeur en Reliv International, Inc.?
Alle Reliv distributeurs zijn onafhankelijke contractanten van Reliv International, Inc. Ze zijn geen concessiehouders, geen medewerkers, geen partners, geen werknemers en geen agenten van Reliv. Reliv International, Inc. is het bedrijf dat de producten van Reliv ontwikkelt, produceert en op de markt brengt.


6. Hoe kun je geld verdienen met Reliv?
Er zijn vijf manieren om geld te verdienen met het compensatieplan van Reliv.

 1. De distributeurs met het verkoop van Reliv producten een directe winst, of “retail-winst”, van 20 tot 40 procent.
 2. De distributeurs kunnen een groothandelwinst behalen door een andere distributeur te sponsoren. Ze verdienen dan het verschil tussen het winstniveau van die distributeur en hun eigen winstniveau.
 3. Als de organisatie van een distributeur groeit en er extra overrides ontstaan, dan verdienen de distributeurs verder een percentage van de overrides.
 4. Reliv beloont goede prestaties met reizen en maandelijkse geldbonussen.
 5. Distributeurs op Ambassador-niveau worden betaald om anderen te helpen met het ontwikkelen van hun Reliv-business.


7. Hoeveel verdient een Reliv-distributeur?
Het inkomen van individuele distributeurs verschilt. Sommige mensen gebruiken Reliv als extra bron van inkomen, of simpelweg om te sparen voor bijvoorbeeld een auto of een hypotheekbetaling. Anderen werken fulltime. Hun Reliv business is hun hoofdinkomen. Zoals bij elk bedrijf is het inkomen persoonsgebonden. View our income disclosure statement.


8. Is Reliv een legitiem bedrijf?
Zeker weten! Dit zijn de feiten over Reliv:


 • Vast lid van de vereniging directe verkoop die leden verplicht zich te houden aan een strikte gedragscode
 • Vast lid van de 'VS Council for Responsible Nutrition'
 • Score ‘A’ beoordeling van het ‘Better Business Bureau’
 • Uitgelicht als “top small company” in de tijdschriften Forbes, Fortune en BusinessWeek
 • De productie voldoet aan de vereisten van de Amerikaanse ‘Food and Drug Administration’
 • Meer dan 30 jaar bewezen succes en ethische handelspraktijken


9. Wat is de ‘Kalogris Foundation’?

In 1995 richtte Reliv de ‘Reliv Kalogris Foundation’ op als een liefdadigheidsinstelling zonder winstoogmerk als eerbetoon aan de wijlen Dr. Theodore ‘Ted’ Kalogris. Dr. Ted ontwikkelde de voedingsformule waar later Reliv Classic® uit zou ontstaan. Toen de stichting werd opgericht, lag de nadruk met name op het bieden van producten aan behoeftigen in de Verenigde Staten. Naarmate donaties van distributeurs toenamen en de doelstellingen van de stichting meer bekendheid kregen, ging de stichting zich meer internationaal oriënteren. Ook begon de omvang van de werkzaamheden toe te nemen. Wat begonnen is als het leveren van producten aan een handjevol missionarissen op de Filippijnen heeft zich ontwikkeld tot de volledige ondersteuning van meer dan 270 voedingsprogramma's in 10 landen. Vandaag de dag worden meer dan 42.000 mensen dagelijks gevoed.


10. Wat doet Reliv Europe voor het milieu?
Reliv Europe zoekt voortdurend naar manieren om het milieu te beschermen en onze koolstofvoetafdruk te verkleinen. Op het hoofdkantoor van Reliv Europe hergebruiken we nu al alle karton en papier wanneer dat maar mogelijk is. Van onze producten zijn de deksel en de verzegeling herbruikbaar; ook moedigen we onze klanten aan om hun verpakkingen opnieuw te gebruiken voor andere doeleinden zoals opbergen of voor planten.


11. Mijn vraag wordt hier niet beantwoord. Waar vind ik het antwoord?
Voor vragen over Reliv International kan je contact opnemen met de dichtstbijzijnde vestiging.


Reliv-producten

1. Kun je met Reliv-producten kanker of andere ziekten en aandoeningen genezen?
Nee. De producten van Reliv zijn bedoeld als uitgebalanceerde voeding voor een gezondere leefstijl en algemeen welzijn. Reliv-producten zijn niet bedoeld voor het diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen van ziekten. Hoewel veel mensen een verbetering van hun gezondheid hebben gemerkt bij het gebruik van deze producten, verschillen de individuele resultaten. 


2. Kan ik Reliv gebruiken als ik een medische aandoening heb?
Mensen met een medische aandoening moeten, voordat ze beginnen met een voedingsprogramma, altijd eerst een arts raadplegen. Ben je onder behandeling bij een arts? Dan is het ook een goed idee om je arts te vragen de producten van Reliv te evalueren om zeker te weten dat de producten passen bij een eventueel lopend voedingsprogramma.


3. Ik heb een voedselallergie. Kan ik Reliv toch gebruiken?
Voordat je met een voedingsprogramma start, adviseren we je om altijd eerst het etiket lezen om te zien of er ingrediënten op staan waar je allergisch voor bent. Neem contact op met je arts als je niet zeker weet of je de producten van Reliv mag gebruiken.


4. Wat is LunaRich®?
LunaRich is het exclusieve, ggo-vrije sojapoeder van Reliv. Dit bevat 5 tot 10 keer zoveel essentiële bioactieve componenten als gewoon sojapoeder.


5. Kan ik Reliv gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?
We hebben succesverhalen gehoord van vele vrouwen die de essentiële voedingsproducten van Reliv met uitstekend resultaat gebruikt hebben vóór, tijdens en na hun zwangerschap, waarbij de producten hen ondersteunden in deze periode. Je moet de producten wel eerst aan je arts of verloskundige laten zien voordat je Reliv gaat gebruiken tijdens je zwangerschap.


6. Waar vind ik de voedingsinformatie van de individuele Reliv-producten?
De ingrediëntenlijsten van alle Reliv-producten zijn nu online beschikbaar in alle landen waar Reliv actief is. Selecteer individuele producten onder de tab ‘Producten’, voor meer informatie over elk product.


7. Wat is de houdbaarheid van de Reliv-voedingsproducten in poedervorm?
Nadat de producten geopend zijn, kunnen ze nog 6 maanden worden gebruikt als ze met gesloten deksel op een koele, droge plek worden bewaard. Als de producten niet onder deze omstandigheden worden bewaard, zijn ze minder lang houdbaar. Aan de onderkant van de verpakking staat de houdbaarheidsdatum.


8. Zijn de producten van Reliv volledig natuurlijk?
De producten van Reliv worden niet gezien als onbewerkte voeding, organisch of volledig natuurlijk. Reliv maakt gebruik van zowel natuurlijke als synthetische ingrediënten; daarom zijn de producten geen onbewerkte voeding. Wij gebruiken synthetische ingrediënten om de kracht en stabiliteit te verhogen en de hoeveelheid voedingsstoffen per portie te standaardiseren. Alle ingrediënten in de Reliv-producten worden door de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit (de FDA) beschouwd als veilig voor menselijke consumptie. We kopen de ingrediënten in poedervorm van toonaangevende voedingsingrediënten­bedrijven en formuleren ze tot eindproducten. Elk ingrediënt wordt vergezeld van een analysecertificaat en voldoet aan de strikte specificaties van Reliv.


9. Zijn de producten van Reliv geschikt voor veganisten, vegetariërs, zijn ze koosjer, halal en glutenvrij?
We hebben voor ieder wat wils! De ingrediëntenlijst, certificaten en voedingsinformatie van individuele producten zijn allemaal op onze website te vinden, via de desbetreffende productpagina onder de kop ‘onze producten’.


10. Zijn de producten van Reliv gepatenteerd?
ProVantage®, GlucAffect®, ReversAge® en CardioSentials® vallen momenteel onder Amerikaanse patenten. Het eerste Reliv Classic®-patent werd uitgegeven in 1988 en is sindsdien verlopen, evenals de patenten voor Innergize!® (1994), FibRestore® (1996), Cellebrate® (1997) en Arthaffect® (2001). Om een uitvinding te laten patenteren, gebiedt de octrooiwetgeving in de VS dat de uitvinding (A) nuttig is en (B) nieuw is en niet voor de hand ligt volgens de stand van de techniek. Het Amerikaanse octrooibureau onderzoekt inhoudelijk patentaanvragen om te zorgen dat er alleen patenten worden uitgegeven voor uitvindingen die voldoen aan deze wettelijke criteria.


11. Waarom staat er ‘proprietary blend’ (eigen mengsel) bij de supplementinformatie op mijn Reliv-productetiket?

De term ‘proprietary blend’ (eigen mengsel) verwijst naar ons geheime recept. Dr. Theodore Kalogris en dr. Carl Hastings hebben jaren besteed aan het perfectioneren van de ingrediënten in de Reliv-producten. De combinatie van ingrediënten is wat onze producten uniek maakt, daarom noemen we ze ‘proprietary blend’ (eigen mengsel).


12. Is de soja in Reliv-producten ggo-vrij?
Er zit alleen ggo-vrije soja in Reliv-producten. We accepteren alleen soja die geanalyseerd is en waarvan is bewezen dat deze ggo-vrij is, en we bestellen onze producten alleen van gerenommeerde leveranciers. Zit er geen ggo-vrij-certificaat bij de soja, dan wordt deze geweigerd.


13. Waarom staat er op het etiket van de producten niet dat ze ggo-vrij zijn?
De regels verschillen van land tot land wat betreft het benoemen van ggo-vrije soja en maïs. Zo heeft in Groot-Brittannië de autoriteit voor voedselveiligheid aangegeven dat, totdat er nieuwe EU regelgeving is vastgesteld, ze liever hebben dat producenten het label ggo-vrij niet gebruiken totdat dit met 100% zekerheid bewezen kan worden. Hoewel Reliv heeft gekozen om ggo-vrije ingrediënten te gebruiken en we het gebruik van grondstoffen die sporen van ggo kunnen bevatten proberen te vermijden, is het bijna onmogelijk om 100% ggo-vrij te zijn. Dit komt door de wind en andere weersomstandigheden, ondanks alle inspanningen van de landbouwsector.

We begrijpen dat sommige bedrijven de grenzen opzoeken wat betreft het etiketteren van ggo-vrije producten. Reliv kiest echter voor een verantwoordelijke aanpak op dit gebied. Onze producten vallen altijd onder de 0,9%-drempel die vereist wordt voor een ggo-vrij etiket, maar we vinden dat we, door de producten niet als ggo-vrij te bestempelen, de verantwoorde weg kiezen. Reliv kiest om met uiterste integriteit te werk te gaan en eerlijk te zijn naar onze consumenten.

We blijven de etiketteringseisen in de gaten houden. Als de EU een geharmoniseerde aanpak ontwikkelt voor ggo-vrije etiketten, zullen wij onze etiketten aan de hand daarvan aanpassen. 


14. Mijn vraag wordt hier niet beantwoord. Waar kan ik het antwoord vinden?
Neem voor vragen over de producten van Reliv of de ingrediënten contact op met productinfo@relivinc.com.