Reliv Producten - veelgestelde vragen


1. Kan Reliv kanker, ziekten of andere aandoeningen genezen?
Nee. De producten van Reliv zijn bedoeld als uitgebalanceerde voeding voor een gezondere levensstijl en algemeen welzijn. De producten van Reliv zijn niet bedoeld voor de diagnose, behandeling, genezing of voorkoming van ziekten. Hoewel veel mensen een verbetering van hun gezondheid hebben opgemerkt bij het gebruik van deze producten, zullen de individuele resultaten verschillen. 


2. Kan ik Reliv gebruiken als ik een medische aandoening heb?
Mensen met een medische aandoening dienen, voordat ze beginnen met een voedingsprogramma, altijd eerst hun arts te raadplegen. Indien je onder behandeling bent bij een arts, is het ook een goed idee om de arts te vragen de producten van Reliv te evalueren om zeker te weten dat de producten passen bij een eventueel lopend voedingsprogramma.


3. Ik heb een voedselallergie. Kan ik Reliv toch gebruiken?
Voordat je met een voedingsprogramma start, adviseren we je om altijd eerst het etiket lezen om te zien of er ingrediënten op staan waar je allergisch voor bent. Neem contact op met jouw arts als je niet zeker weet of je de producten van Reliv kunt gebruiken.

 

4. Wat is LunaRich®?
LunaRich is de exclusieve, GGO-vrije sojapoeder van Reliv. Deze bevat 5 tot 10 keer zoveel essentiële bioactieve componenten, dan gewone sojapoeders. Lees hier meer over LunaRich.

  

5. Kan ik Reliv gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?
We hebben succesverhalen van vele vrouwen die de essentiële voedingsproducten van Reliv met uitstekend resultaat gebruikt hebben vóór, tijdens en na hun zwangerschap. De meeste vrouwen melden zelfs een gemakkelijkere zwangerschap en een sneller herstel terwijl ze evenwichtige voeding binnen krijgen door de producten. Toch is het verstandig om de producten eerst door jouw arts te laten goedkeuren voordat je de producten van Reliv begint te gebruiken tijdens je zwangerschap.

  

6. Waar vind ik de voedingsinformatie van de individuele producten van Reliv?
De voedseletiketten van alle Reliv producten zijn nu online beschikbaar voor alle Reliv landen. Selecteer individuele producten onder de tab "producten", voor meer informatie over elk Reliv item.


7. Wat is de houdbaarheid van de voedingsproducten van Reliv in poedervorm?
Nadat de producten geopend zijn, kunnen ze nog 6 maanden worden gebruikt als ze met gesloten deksel op een koele, droge plek worden bewaard. Echter, indien de producten niet onder deze omstandigheden worden bewaard, zijn ze minder lang houdbaar. Aan de onderkant van de verpakking vind je de houdbaarheidsdatum.


8. Zijn de producten van Reliv volledig natuurlijk?
De producten van Reliv worden niet gezien als onbewerkte voeding, organisch of volledig natuurlijk. De producten zijn geclassificeerd als voedingssupplementen en niet als voeding. Reliv maakt gebruik van zowel natuurlijke als synthetische ingrediënten; daarom worden de producten niet gezien als onbewerkte voeding. Wij gebruiken synthetische ingrediënten om de kracht en stabiliteit te verhogen en de hoeveelheid voedingsstoffen per portie te standaardiseren. Alle ingrediënten in de producten van Reliv worden door de Amerikaanse Voedsel en Warenautoriteit (de FDA) beschouwd als veilig voor menselijke consumptie. We kopen de ingrediënten in poedervorm van toonaangevende voedingsingrediëntenbedrijven en formuleren ze tot afgewerkte producten. Elk ingrediënt wordt vergezeld van een analysecertificaat en voldoet aan de strikte specificaties van Reliv.


9. Zijn de producten van Reliv Kosher, Halal, glutenvrij, lactosevrij en geschikt voor veganisten, vegetariers?
We hebben voor ieder wat wils! De ingredientenlijst, certificaten en voedingsinformatie van individuele producten zijn allemaal op onze website te vinden, via de desbetreffende productpagina onder de kop "onze producten".

Ondanks dat we regelmatig onze productlabels aanpassen, is het mogelijk dat je soms een product ontvangt met een iets verouderde label. Bezoek daarom onze website voor de meest recentlijke informatie over elk product.

 

10. Zijn de producten van Reliv gepatenteerd?
Innergize!® en FibRestore® vallen momenteel onder Amerikaanse octrooien. Het eerste Reliv Classic®-octrooi is afgegeven in 1988 en is sindsdien verlopen, wat ook geldt voor het patent dat in 1994 is afgegeven voor Innergize. Om een uitvinding te laten patenteren, gebiedt de octrooiwetgeving in de VS dat de uitvinding (A) nuttig moet zijn en (B) nieuw moet zijn en niet voor de hand mag liggen voor een deskundige. Het Amerikaanse octrooibureau onderzoekt inhoudelijk octrooiaanvragen om ervoor te zorgen dat octrooien alleen worden uitgegeven voor uitvindingen die voldoen aan deze wettelijke criteria.


11. Waarom staat er 'eigen recept' op het etiket?
De term 'eigen recept' verwijst naar ons geheime recept van optimale ingrediënten. Dr. Theodore Kalogris en Dr. Carl Hastings hebben jaren besteed aan het perfectioneren van de optimale samenstelling van de ingrediënten in de producten van Reliv. Dankzij deze samenstelling werken onze producten zo goed en zijn ze uniek en daarom noemen we het een 'eigen recept'.

 

12. Koopt Reliv zijn soja of enig ander product bij Mosanto?
Nee. Reliv heeft nooit zaken gedaan met Mosanto.

 

13. Is de soja die in de Reliv producten wordt gebruikt GGO vrij?
Reliv gebruikt alleen GGO-vrije soja in hun producten. We accepteren alleen soja die geanalyseerd is en waarvan is bewezen dat het GGO-vrij is en we bestellen onze producten alleen van gerenommeerde leveranciers. Zit er geen GG-vrij certificaat bij de soja, dan wordt deze geweigerd.

 

14. Waarom staat er op het etiket van de producten niet dat ze GGO vrij zijn?
De regels verschillen van land tot land wat betreft het benoemen van GGO-vrije soja en mais. In Groot Britannië bijvoorbeeld, heeft de Autoriteit voor Voedselveiligheid aangegeven dat, totdat de nieuwe EU regelementen zijn vastgesteld, ze liever hebben dat producenten het label GGO-vrij niet gebruiken totdat dit met 100% zekerheid bewezen kan worden. Hoewel Reliv ervoor heeft gekozen om GGO-vrije ingrediënten te gebruiken en we het gebruik van rauwe materialen, die sporen van GGO kunnen bevatten, proberen te vermijden, is het bijna onmogelijk om 100% GGO-vrij te zijn. Dit komt door de wind en andere weersomstandigheden en ondanks alle inspanningen van de landbouw gemeenschap.

We begrijpen dat sommige bedrijven de grenzen opzoeken wat betreft het labellen van GGO-vrije producten. Reliv kiest echter voor een verantwoordelijke aanpak op dit gebied. Onze producten vallen altijd onder de 0.9% drempel die vereist wordt voor het GGO-vrije label, maar we vinden dat we, door de producten niet als GGO-vrij te bestempelen, het verantwoorde pad bewandelen. Reliv kiest ervoor om met de uiterste integriteit te werk te gaan en tevens eerlijk te zijn naar onze consumenten.

We blijven de eisen wat betreft labellen in de gaten houden en zullen, indien de EU een geharmoniseerde aanpak ontwikkelt omtrent GGO-vrij labellen, onze labels zodanig aanpassen.


15. Mijn vraag wordt hier niet beantwoord. Waar kan ik het antwoord vinden?
Neem voor vragen over de producten van Reliv of de ingrediënten contact op met jouw plaatselijke verkoper.