Close

Reliv-producten – veelgestelde vragen


1. Kun je met Reliv-producten kanker of andere ziekten en aandoeningen genezen?
Nee. De producten van Reliv zijn bedoeld als uitgebalanceerde voeding voor een gezondere leefstijl en algemeen welzijn. Reliv-producten zijn niet bedoeld voor het diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen van ziekten. Hoewel veel mensen een verbetering van hun gezondheid hebben gemerkt bij het gebruik van deze producten, verschillen de individuele resultaten. 


2. Kan ik Reliv gebruiken als ik een medische aandoening heb?
Mensen met een medische aandoening moeten, voordat ze beginnen met een voedingsprogramma, altijd eerst een arts raadplegen. Ben je onder behandeling bij een arts? Dan is het ook een goed idee om je arts te vragen de producten van Reliv te evalueren om zeker te weten dat de producten passen bij een eventueel lopend voedingsprogramma.


3. Ik heb een voedselallergie. Kan ik Reliv toch gebruiken?
Voordat je met een voedingsprogramma start, adviseren we je om altijd eerst het etiket lezen om te zien of er ingrediënten op staan waar je allergisch voor bent. Neem contact op met je arts als je niet zeker weet of je de producten van Reliv mag gebruiken.


4. Wat is LunaRich®?
LunaRich is het exclusieve, ggo-vrije sojapoeder van Reliv. Dit bevat 5 tot 10 keer zoveel essentiële bioactieve componenten als gewoon sojapoeder.


5. Kan ik Reliv gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?
We hebben succesverhalen gehoord van vele vrouwen die de essentiële voedingsproducten van Reliv met uitstekend resultaat gebruikt hebben vóór, tijdens en na hun zwangerschap, waarbij de producten hen ondersteunden in deze periode. Je moet de producten wel eerst aan je arts of verloskundige laten zien voordat je Reliv gaat gebruiken tijdens je zwangerschap.


6. Waar vind ik de voedingsinformatie van de individuele Reliv-producten?
De ingrediëntenlijsten van alle Reliv-producten zijn nu online beschikbaar in alle landen waar Reliv actief is. Selecteer individuele producten onder de tab ‘Producten’, voor meer informatie over elk product.


7. Wat is de houdbaarheid van de Reliv-voedingsproducten in poedervorm?
Nadat de producten geopend zijn, kunnen ze nog 6 maanden worden gebruikt als ze met gesloten deksel op een koele, droge plek worden bewaard. Als de producten niet onder deze omstandigheden worden bewaard, zijn ze minder lang houdbaar. Aan de onderkant van de verpakking staat de houdbaarheidsdatum.


8. Zijn de producten van Reliv volledig natuurlijk?
De producten van Reliv worden niet gezien als onbewerkte voeding, organisch of volledig natuurlijk. Reliv maakt gebruik van zowel natuurlijke als synthetische ingrediënten; daarom zijn de producten geen onbewerkte voeding. Wij gebruiken synthetische ingrediënten om de kracht en stabiliteit te verhogen en de hoeveelheid voedingsstoffen per portie te standaardiseren. Alle ingrediënten in de Reliv-producten worden door de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit (de FDA) beschouwd als veilig voor menselijke consumptie. We kopen de ingrediënten in poedervorm van toonaangevende voedingsingrediënten­bedrijven en formuleren ze tot eindproducten. Elk ingrediënt wordt vergezeld van een analysecertificaat en voldoet aan de strikte specificaties van Reliv.


9. Zijn de producten van Reliv geschikt voor veganisten, vegetariërs, zijn ze koosjer en glutenvrij?
We hebben voor ieder wat wils! De ingrediëntenlijst, certificaten en voedingsinformatie van individuele producten zijn allemaal op onze website te vinden, via de desbetreffende productpagina onder de kop ‘onze producten’.


10. Zijn de producten van Reliv gepatenteerd?
ProVantage®, GlucAffect®, ReversAge® en CardioSentials® vallen momenteel onder Amerikaanse patenten. Het eerste Reliv Classic®-patent werd uitgegeven in 1988 en is sindsdien verlopen, evenals de patenten voor Innergize!® (1994), FibRestore® (1996), Cellebrate® (1997) en Arthaffect® (2001). Om een uitvinding te laten patenteren, gebiedt de octrooiwetgeving in de VS dat de uitvinding (A) nuttig is en (B) nieuw is en niet voor de hand ligt volgens de stand van de techniek. Het Amerikaanse octrooibureau onderzoekt inhoudelijk patentaanvragen om te zorgen dat er alleen patenten worden uitgegeven voor uitvindingen die voldoen aan deze wettelijke criteria.


11. Waarom staat er ‘proprietary blend’ (eigen mengsel) bij de supplementinformatie op mijn Reliv-productetiket?

De term ‘proprietary blend’ (eigen mengsel) verwijst naar ons geheime recept. Dr. Theodore Kalogris en dr. Carl Hastings hebben jaren besteed aan het perfectioneren van de ingrediënten in de Reliv-producten. De combinatie van ingrediënten is wat onze producten uniek maakt, daarom noemen we ze ‘proprietary blend’ (eigen mengsel).


12. Is de soja in Reliv-producten ggo-vrij?
Er zit alleen ggo-vrije soja in Reliv-producten. We accepteren alleen soja die geanalyseerd is en waarvan is bewezen dat deze ggo-vrij is, en we bestellen onze producten alleen van gerenommeerde leveranciers. Zit er geen ggo-vrij-certificaat bij de soja, dan wordt deze geweigerd.


13. Waarom staat er op het etiket van de producten niet dat ze ggo-vrij zijn?
De regels verschillen van land tot land wat betreft het benoemen van ggo-vrije soja en maïs. Zo heeft in Groot-Brittannië de autoriteit voor voedselveiligheid aangegeven dat, totdat er nieuwe EU regelgeving is vastgesteld, ze liever hebben dat producenten het label ggo-vrij niet gebruiken totdat dit met 100% zekerheid bewezen kan worden. Hoewel Reliv heeft gekozen om ggo-vrije ingrediënten te gebruiken en we het gebruik van grondstoffen die sporen van ggo kunnen bevatten proberen te vermijden, is het bijna onmogelijk om 100% ggo-vrij te zijn. Dit komt door de wind en andere weersomstandigheden, ondanks alle inspanningen van de landbouwsector.

We begrijpen dat sommige bedrijven de grenzen opzoeken wat betreft het etiketteren van ggo-vrije producten. Reliv kiest echter voor een verantwoordelijke aanpak op dit gebied. Onze producten vallen altijd onder de 0,9%-drempel die vereist wordt voor een ggo-vrij etiket, maar we vinden dat we, door de producten niet als ggo-vrij te bestempelen, de verantwoorde weg kiezen. Reliv kiest om met uiterste integriteit te werk te gaan en eerlijk te zijn naar onze consumenten.

We blijven de etiketteringseisen in de gaten houden. Als de EU een geharmoniseerde aanpak ontwikkelt voor ggo-vrije etiketten, zullen wij onze etiketten aan de hand daarvan aanpassen. 


14. Mijn vraag wordt hier niet beantwoord. Waar kan ik het antwoord vinden?
Neem voor vragen over de producten van Reliv of de ingrediënten contact op met productinfo@relivinc.com.